Uw eigen Private Cloud in 5 stappen

Wilt u de beschikbaarheid van de ICT-systemen van uw klant vergroten? Wilt u flexibel de resources van uw klant kunnen op- en afschalen? Is de IT-omgeving van uw klant aan vernieuwing toe, maar zorgt een nieuwe investering voor een te hoge drempel? Copaco Hyper-V Cloud, de Private Cloud van Copaco, is het antwoord! In dit geval worden Virtuele Machines gehost in onze datacenters in Amsterdam tegen een vast bedrag per maand. Wilt u graag eerst kennis maken met de Private Cloud? Onderstaande 5 stappen helpen u op weg:

Stap 1:  Via onze brochure over Copaco Hyper-V Cloud krijgt u meer achtergrondinformatie over de IaaS-omgeving van 2tCloud.

Stap 2: Vraag een Copaco Hyper-V Cloud omgeving aan via het online aanvraagformulier.
Tip: Vraag deze omgeving pas aan indien u tijd vrij kan maken om de omgeving goed te testen! Houd er rekening mee dat het opleveren van een demo-omgeving gemiddeld 3 werkdagen in beslag neemt.

Stap 3: Test de omgeving grondig en zorg ervoor dat binnen 5 werkdagen de Virtual Machines en VNET zijn uitgerold. De volgende Knowledge Base artikelen kunnen u hierbij ondersteunen:

 1. Inloggen op het Copaco Hyper-V Cloud Control Panel
 2. Het creëren van een virtueel netwerk
 3. Het creëren van virtueel netwerkregels
 4. Het creëren van een virtuele machine
 5. Overige Copaco Hyper-V Cloud Knowledge Base artikelen

TIP: Voeg extra testabonnementen toe aan uw omgeving. Denk hierbij aan Acronis Backup Cloud voor het inregelen van extra backups en F-Secure voor extra beveiliging van de servers en devices. U kunt deze diensten eenvoudig en kosteloos via het 2tCloud Control Panel afnemen voor een periode van 14 dagen.

Stap 4: Evalueer de test grondig samen met het 2tCloud team

Stap 5: Ontwikkel een eigen werkplekpropositie in de Cloud. Enkele hulpmiddelen hiervoor zijn:

 1. Onze white label brochure ‘Online Plus’ in de 2tCloud partner portal.
 2. Commerciële whitepaper in de 2tCloud partner portal (onder ‘Brochures’).
 3. Technische whitepaper (nog in ontwikkeling), binnenkort beschikbaar via het 2tCloud partner portal.

Wat kunt u verwachten?

Na afloop van het doorlopen van dit programma, bent u volledig op de hoogte van de technische mogelijkheden die de IaaS-omgeving van 2tCloud u biedt. Daarnaast beschikt u over voldoende kennis en documentatie om uw eigen propositie voor online werkplekken samen te stellen.

Wat gaat het u kosten?

De standaard demo-omgeving die u tot uw beschikking krijgt, kent een waarde van meer dan €360,-. Als 2tCloud partner kunt u hier kosteloos gebruik van maken maar wij vragen uiteraard wel uw commitment. Dit betekent het volgende:

 • 1 week na oplevering zijn de VM’s en Vnet door u uitgerold
 • Uiterlijk 2 weken na oplevering contactmoment (initiatief bij 2tCloud team)
 • Na test technische evaluatie tussen 2tCloud techniek en technisch contactpersoon van de partner

Neem contact met ons op!

Zowel het Sales als Technisch 2tCloud team staan voor u klaar om ervoor te zorgen dat u succesvol bent met onze Private Cloud propositie en een vliegende start maakt met Copaco Hyper-V Cloud. Heeft u vragen omtrent configuraties of wenst u ondersteuning van Copaco, bijvoorbeeld bij het inrichten van een Remote Desktop Services (RDS) omgeving? Dan kunt u een beroep doen op onze technische consultants of engineers tegen het daarvoor geldende tarief.

Commercieel team 2tCloud:

+31 (0) 40 2 306 340
2tcloud@copaco.com
www.2tcloud.com

 

Technisch team 2tCloud:

+31 (0) 40 2 306 205
support@2tcloud.com
partner.2tcloud.com/kb