RMA aanvraag

Als u een mancolevering heeft, een verschil op een factuur of producten onder garantievoorwaarden wilt retourneren, kunt u via onderstaande buttons een RMA-verzoek indienen. U kunt ook annuleringsverzoeken via de RMA-procedure indienen. Wilt u weten hoe de serviceprocedure is geregeld voor een bepaald merk? Dat vindt u hier.

U wordt door middel van enkele vragen door de RMA-procedure geleid:

Contact

+31 (0)40 2 306 306
klantenservice@copaco.com

Meer informatie

Een RMA-nummer aanvragen met een Copaco leverings- of factuurnummer

Als u een mancolevering heeft, een verschil op een factuur of producten onder garantievoorwaarden wilt retourneren, kunt u via onze website een RMA-verzoek indienen. Hiervoor heeft u het leverings- of factuurnummer nodig. Het leveringsnummer begint met een 2 en bestaat uit 8 cijfers. Het factuurnummer begint met een 2 of een 8 en bestaat uit 7 cijfers.

 

U kunt een proof of delivery of de status van een levering eenvoudig opvragen via track en trace in uw persoonlijke omgeving van de Copaco webshop. Klik op onderstaande knop om naar uw persoonlijke omgeving te gaan:

Naar track & trace 

U kunt het RMA overzicht terugvinden in uw persoonlijke omgeving van de Copaco webshop. Klik op één van onderstaande knoppen om naar uw persoonlijke omgeving te gaan:

Naar RMA overzicht 

Wanneer u te maken krijgt met een defect product, dan kunt u binnen de garantietermijn online een RMA aanvragen.

Een verzoek tot retourzending kan uitsluitend worden ingediend middels de online RMA tool. Direct na inzending van uw RMA-verzoek ontvangt u van Copaco een registratienummer. Dit is niet het autorisatienummer voor het retourneren van goederen. Dit geschiedt door middel van een schriftelijke of elektronische bevestiging.

Goederen dienen binnen vijf werkdagen na bevestiging van retourname bij Copaco te worden aangeboden onder vermelding van het RMA nummer.

Manco

Wanneer u te maken krijgt met een mancolevering van producten, dient u dit uiterlijk één dag na de factuurdatum of de afleverdatum te melden. Een mancomelding wordt uitsluitend in behandeling genomen na ontvangst van een volledig ingevulde mancoaangifte. Direct daarna ontvangt u van Copaco een registratienummer.

In het geval van een dubbele levering wordt de RMA-procedure van kracht als u de goederen wenst te retourneren.

Nadat Copaco de oorspronkelijke zending retour heeft ontvangen of van de vervoerder of leverancier een bevestiging van definitief manco heeft ontvangen, wordt tot creditering overgegaan.

Credit

Als u een verschil op uw factuur heeft geconstateerd, kunt u een verzoek tot credit aanvragen. Dit verzoek wordt uitsluitend in behandeling genomen als de melding uiterlijk twee dagen na facturering plaatsvindt. U dient wel een volledig ingevulde creditaangifte te doen. U ontvangt direct van Copaco een registratienummer.

Gehele of gedeeltelijke creditering vindt uitsluitend plaats na definitieve beoordeling en goedkeuring door Copaco. De betalingstermijn op de oorspronkelijke factuur blijft gehandhaafd.

De maximaal geaccepteerde doorlooptijd van een creditaanvraag bij Copaco is 10 dagen.

Verwijderingsbijdrage en heffingen 

Op enkele productgroepen binnen het assortiment van Copaco zijn we genoodzaakt eventuele verplichte heffingen in rekening te brengen. Deze verwijderingsbijdrage en heffingen zijn wettelijk verplicht en bepaald door de overheid.

Let op! Bestellingen die u bij Copaco plaatst, bevestigen wij schriftelijk of elektronisch. De verantwoordelijkheid voor het controleren op juistheid en volledigheid van een Copaco orderbevestiging ligt bij de reseller.

De verantwoordelijkheid voor het in ontvangst nemen van goederen en beoordelen van de staat waarin deze verkeren, alsmede het aan- of aftekenen van de afleverbewijzen, ligt bij de reseller. Dit is ook van toepassing bij dropshipments.